Co tě nezabije, tím se posilni!

Panna Cotta

9. dubna 2014 v 10:00 | Sim |  Sladká klasika


Ingredience: 1l smetany

6 plátků želatiny

6 velkých lžic cukru krupice


Postup: Smetanu nalejeme do hrnce a nasypeme do ní cukr. Na mírném ohni mícháme, dokud se smetana nerozpustí. Mezitím dáme želatinu do misky s vodou a po 5-10 minutách, kdy bude želatina rozpuštěná, ji vyndáme a přidáme ke smetaně. Smetanu s želatinou mícháme, dokud se želatina nerozpustí. Teplota se musí udržovat pod bodem varu, vysoká teplota může želatinu zničit, takže by panna cotta neztuhla.




Hotovou směs nalijte do připravených formiček nebo misek a uložte do lednice. Jeden litr smetany je docela mnoho, takže si připravte dostatek misek nebo použijte mešní množství. Nakonec musíte nechat uležet okolo 5 hodin ledničce.







Pokud chcete panna cottu něčím oživit. Já si k ní udělala něco způsob jahodové omáčky. Stačí na ni několik jahod (podle množství, které chcete udělat) a cukr. Jahody s cukrem potom důkladně rozmačkáte a dáte do malého hrnce. Následně vaříte několik minut, dokud nezačne omáčka trochu tuhnout.

Takže dobrou chuť.




 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 cheepers cheepers | Web | 9. září 2016 v 10:15 | Reagovat

nebankovní půjčka online nový knín :-|

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama